logo

Moldova, nu ești singură! Mesajul oficialilor europeni înaintea Summitului Comunității Politice Europene


https://www.ipn.md/ro/moldova-nu-esti-singura-mesajul-oficialilor-europeni-inaintea-summitului-7965_1097132.html

Organizarea în Republica Moldova a celei de a doua reuniuni a Summitului Comunității Politice Europene este un simbol puternic de susținere din partea continentului european. Mesaje în acest sens au fost transmise de conducători ai  instituțiilor Uniunii Europene, informează organizatorii pe pagina oficială a Summitului CPE, transmite IPN.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, declară că Uniunea Europeană este alături de Moldova și o susține. „Susținem securitatea voastră energetică. Stabilitatea voastră economică. Susținem reformele voastre în calea spre familia noastră europeană. Moldova nu este singură. Uniunea Europeană este cu voi”, declară oficialul european.

Charles Michael, președintele Consiliului European declară că în data de 1 iunie Moldova va fi inima Europei și va deschide ușile țării „pentru 50 de lideri europeni, 50 de prieteni ai Moldovei” și că acesta „este un moment istoric pentru Republica Moldova și pentru poporul ei. Este un simbol puternic al unui continent care vă susține, un simbol puternic al drumului vostru spre familia noastră europeană. Moldova, te afli între prieteni. Moldova, nu ești singură!”, a declarat Charles Michael.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola susține că „Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova. Este alături de conducerea țării și de cetățenii acesteia. Susține alegerea pro-europeană. Moldovenii se pot mândri cu acest curaj de care au dat dovadă, ținând piept intimidării Rusiei. Ei se pot mândri cu solidaritatea față de Ucraina. Parlamentul European va fi mereu pentru Moldova un prieten adevărat, un aliat. Pentru că noi nu avem nicio îndoială – viitorul nostru este împreună. Moldova nu este singură!”, declară oficialul european.

La Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie,  sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene.