logo

Moldova este pe prima linie de confruntare geopolitică, oficial american


https://www.ipn.md/ro/moldova-este-pe-prima-linie-de-confruntare-geopolitica-oficial-american-7965_1041147.html

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova întregul suport pentru apropierea de Uniunea Europeană și SUA. Declarația aparține asistentului secretarului de stat Wess Mitchell şi a fost făcută la întrevederea cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, care efectuează o vizită la Washington, transmite IPN.

„Suntem impresionați de eforturile depuse de Moldova pentru promovarea reformelor și vă încurajăm să continuați”, a declarat oficialul american, citat într-un comunicat de presă al legislativului de la Chișinău.

Potrivit lui Wess Mitchell, Moldova este pe prima linie de confruntare geopolitică. SUA apreciază acțiunile întreprinse până acum de autoritățile din Republica Moldova și vor oferi mai mult suport țării și regiunii.

Președintele Parlamentului efectuează o vizită în SUA în perioada 11-19 aprilie. Programul șefului legislativului conține întrevederi la Congresul SUA, USAID, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și US Treasury (ministerul finanțelor SUA) și la Departamentul de Stat SUA etc.