logo

Moldova este interesată în experienţa V4 privind informarea cetăţenilor despre UE


https://www.ipn.md/ro/moldova-este-interesata-in-experienta-v4-privind-informarea-cetatenilor-despre-7965_1013097.html

Republica Moldova este interesată în experienţa ţărilor din Grupul Visegrád (V4) la capitolul informării cetăţenilor cu privire la beneficiile aderării la UE. Despre aceasta a menţionat premierul Iurie Leancă, care s-a întâlnit cu reprezentanţii Grupului Visegrád şi ambasadorii din statele V4: Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

În cadrul discuţiilor, premierul a menţionat că relaţiile cu Grupul de la Visegrád sunt tot mai dinamice şi consistente, menţionând sprijinul esenţial pe care îl oferă aceste state Republicii Moldova în procesul de realizare a reformelor, precum şi în dezvoltarea dialogului politic cu Uniunea Europeană.

Reprezentanţii Grupului V4 au reiterat sprijinul oferit procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Oficialii au subliniat importanţa de a promova pe parcursul anului curent o agendă proactivă cu partenerii V4 şi necesitatea demarării unor proiecte strategice în diverse domenii pe termen lung cu cele patru state.

 În perioada 1 iulie 2013 - 30 iunie 2014 preşedinţia prin rotaţie a Grupului V4 (fondat în 1991) este deţinută de Ungaria, iar începând cu 1 iulie anul curent, va fi preluată de Republica Slovacă.