logo

Moldelectrica: În majoritatea localităților a fost restabilită livrarea de energie electrică


https://www.ipn.md/ro/intreruperi-masive-de-energie-electrica-in-toata-tara-7967_1093417.html

Actualizare /18:38/ Moldelectrica anunță că în majoritatea localităților a fost restabilită livrarea de energie electrică. „Agresiunea rusă împotriva Ucrainei afectează direct și țara noastră. Riscurile de deconectări a energiei electrice rămân înalte. Orice bombardament al Rusiei împotriva centralelor electrice ucrainene poate să ducă la repetarea situației de azi”, a comentat vicepremierul Andrei Spînu.

(Știrea inițială) Întreruperi masive de energie electrică au loc în toată țara. Vicepremierul Andrei Spînu informează că una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru Republica Moldova s-a deconectat în regim automat urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, transmite IPN.

„Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, precizează vicepremierul pe canalul său Telegram.

Întreprinderea „Premier Energy Distribution” informează că la ora 16:37 s-a produs o deconectare avariată în sistemul de transport operat de întreprinderea de stat Moldelectrica, fiind afectat un număr mare de consumatori. „Aceste deconectări sunt în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție. La moment se depun toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrice”, precizează compania.