logo

Modificări propuse în Regulamentul privind achiziționarea serviciilor financiare


https://www.ipn.md/ro/modificari-propuse-in-regulamentul-privind-achizitionarea-serviciilor-financiare-7966_1042133.html

 Ministerul Finanțelor propune, într-un proiect supus consultărilor publice, actualizarea unor prevederi ale Regulamentului privind achiziționarea  serviciilor financiare de către întreprinderile de stat/municipale și societățile comerciale cu capital integral sau majoritar public, transmite IPN.

Astfel, dacă la organizarea concursului repetat de achiziții a serviciilor financiare se prezintă o sigură ofertă, concursul nu va suspendat, cum se întâmplă acum. O altă modificare se referă la nomele prudențiale care trebuie respectate de către băncile ce oferă serviciile financiare. Necorespunderea nomelor prudențiale în perioada de la încheierea contractului de achiziție a serviciilor financiare și până la expirare acestuia atrage după sine rezilierea contractului.

În proiectul de modificări se specifică faptul că situațiile de obținere a unui credit bancar nu cad sub incidența prezentului regulament. Noțiunea de instituție financiară este substituită prin cea de bancă,  în conformitate cu Legea privind  activitatea băncilor, din 6 octombrie 2017.