logo

Modificări la declararea mărfurilor de către antreprenorii din raioanele de est


https://www.ipn.md/ro/modificari-la-declararea-marfurilor-de-catre-antreprenorii-din-raioanele-de-7966_1048161.html

Procesul de implementare a politicilor vamale aplicate față de agenții economici din raioanele de est ale țarii va fi uniformizat. Guvernul a aprobat astăzi, 11 aprilie, unele modificări la o hotărâre a executivului cu privire la declararea mărfurilor de către agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Guvern se menționează că actul va contribui la unificarea procesului de implementare a politicilor vamale, care se vor aplica față de toți agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova înregistrați la Agenția Servicii Publice.

Potrivit proiectului, plățile percepute în condițiile hotărârii Guvernului cu privire la declararea mărfurilor de către agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova și încasate până la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri nu se restituie.

Ședința de joi, 11 aprilie, a cabinetului de miniștri nu a fost anunțată decât pe pagina electronică a Guvernului, fără expedierea avizelor către presă, așa cum se practică. Proiectul menționat a fost singurul inclus pe ordinea de zi.