logo

Modificări în hotărârea „Cu privire la Registrul patrimoniului public”


https://www.ipn.md/ro/modificari-in-hotararea-cu-privire-la-registrul-patrimoniului-public-7966_1017185.html

Termenul-limită de prezentare către guvern a balanţei patrimoniului public va 15 iunie, faţă de e 1 iunie în prezent. Modificări în acest sens au fost operate de  executiv în hotărârea „Cu privire la Registrul patrimoniului public” – transmite IPN.

Vicepremierul şi ministrul economiei în exerciţiu, Andrian Candu, a explicat modificarea operată prin volumul mare de lucru solicitat la elaborarea  documentului. Termenul de înscriere a datelor privind bunurile imobile proprietate publică a statului în unul din compartimentele registrului fost extins de la 60 până la 90 de zile. Mai mult timp va fi acordat Agenţiei Proprietăţii Publice şi pentru  prezentarea Raportului privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice. Acesta urmează să fie prezentat nu până la 25 mai, dar până la 15 iunie a fiecărui an.

Modificările şi completările mai prevăd ajustarea terminologiei, precizarea noţiunilor în diverse documente, formulare, ce sunt prezentate şi se referă la proprietatea publică, excluderea dublărilor, fiind eliminată astfel posibilitate de a interpreta eronat unele prevederi din acestea.