logo

Mobiasbancă-Groupe Société Générale celebrează 150 de ani de la fondarea Grupului


https://www.ipn.md/ro/mobiasbanca-groupe-societe-generale-celebreaza-150-de-ani-de-la-fondarea-grupulu-7542_1065205.html

COMUNICAT DE PRESĂ

Chişinău, 7 mai 2014

 

Mobiasbancă - Groupe Société Générale celebrează aniversarea de 150 de ani a grupului

 

Groupe Société Générale a fost înfiinţat la 4 mai 1864, când Napoleon al III-lea a semnat decretul Imperial. La nivel de grup, 2014 este anul aniversării a 150 de ani. Ca parte a Société Générale, Mobiasbancă sărbătoreşte această dată importantă împreună cu angajaţii, clienţii şi partenerii săi. Pentru a face acest eveniment şi mai notabil, Mobiasbancă lansează un design nou pentru toate cardurile emise pe baza tehnologiei inovative cu cip, oferind utilizatorilor mai multă siguranţă şi confort.

Fondată de un grup de industriaşi şi bancheri conduşi de un spirit antreprenorial comun, însuşi numele băncii a ilustrat ambiţia lor: “Société Générale pour le développement favoriser du Commerce et de l’Industrie en France” (“Société Générale pentru a sprijini dezvoltarea comerţului şi industriei în Franţa“), aşa cum scrie în decretul semnat de Napoleon al III-lea. Pentru a moderniza economia, Société Générale a adoptat modelul de bancă universală, care, din acel moment, a stat la bazele inovaţiei financiare.

În mesajul său Frédéric Oudea - Preşedinte şi CEO al Grupului - a declarat: “Am ajuns la aniversarea a 150 de ani datorită spiritului antreprenorial, inovaţiei şi spiritului de echipă, care şi constituie însuşi ADN-ul Société Générale. Aceste forţe istorice sunt un factor puternic de dezvoltare şi ne-au ajutat să rămânem extrem de fermi în perioade de dificultate: puţine bănci au făcut 150 de ani de istorie cu propriile lor forţe. Viziunea noastră, axată pe relaţiile cu clienţii, este ceea ce ne ghidează prin schimbările care au loc în domeniile noastre de activitate. Această aniversare de 150 de ani este o oportunitate pentru noi de a ne consolida datorită originilor noastre, pentru a ne putea proiecta în viitor, reinventând domeniile noastre de activitate şi construind relaţia bancară de mâine.”


Ridha TekaiaRidha Tekaia, preşedintele Mobiasbancă - Groupe Société Générale, a declarat: “Mobiasbancă a devenit parte a Groupe Société Générale în 2007, când grupul a decis să creeze o legătură economică între Europa şi CSI. Banca a preluat valorile, principiile şi procedurile grupului, dar cel mai important - expertienţa si know-how-ul acumulate pe parcursul a 150 de ani de activitate. Mobiasbancă este o bancă transparentă, de încredere, stabilă, independentă, inovativă, internaţională, cu o echipă puternica, profesionistă şi angajată, o bancă de referinţă pe piaţă, aleasă de clienţii săi pentru calitatea produselor şi serviciilor. Suntem mândri să sărbătorim această aniversare împreună cu colegii, clienţii şi partenerii grupului Société Générale.”

Cu ocazia acestei aniversări importante, Mobiasbancă - Groupe Société Générale lansează noul design pentu gama de carduri bancare, echipate cu cip - Maestro, MasterCard, colecţia Cherie Cherie, atât de credit şi de debit, în toate monedele. Noul design este inovator, inspirat din valoarea noastră de bază - spiritul de echipă şi exprimă libertatea, încrederea şi siguranţa pe care cardurile Mobiasbancă le-o oferă clienţilor, datorită tehnologiei moderne cu cip.

Turnurile Société Générale, sediul central în La Défense, ParisSociété Générale a fost întotdeauna o bancă a antreprenorilor care servesc alţi antreprenori, contribuind la finanţarea infrastructurilor care au simbolizat lumea modernă sau însoţind crearea şi dezvoltarea de grupuri emblematice industriale şi economice franceze. O bancă pionier, Société Générale a fost printre primele bănci franceze care a început extinderea internaţională în 1871, prin deschiderea de sucursale în Marea Britanie şi Sankt Petersburg, înainte de Maghreb, SUA, America Latină, Senegal şi Coasta de Fildeş. De asemenea, ea a fost printre primii care au început operaţiuni în ţările din Europa Centrală şi de Est după căderea Zidului din Berlin. Société Générale a fost, de asemenea, un pionier în finanţarea comerţului internaţional, diversificarea produselor şi serviciilor bancare, finanţarea specializată corporativă, precum şi în lansarea de noi instrumente financiare internaţionale care au însoţit dezvoltarea pieţelor financiare. Grupul a susţinut finanţarea proiectelor de infrastructură simbolice pentru lumea modernă: metroul din Paris, liniile de cale ferată franceză, calea ferată Trans - Siberiană, Canalul Panama, Canalul Suez şi chiar Turnul Eiffel.

Astăzi Société Générale operează în 76 de ţări, bazându-se pe experienţa a peste 154.000 de angajati care deservesc 32 milioane de clienti din întreaga lume. Este unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din Europa. Bazat pe un model bancar diversificat universal, grupul combină soliditatea financiară cu o strategie de creştere durabilă şi îşi propune să fie referinţă pentru relaţia bancară, recunoscut pe pieţele sale, aproape de clienţi, ales pentru calitatea serviciilor şi produselor şi angajamentul echipelor sale.

Echipele Société Générale oferă consultanţă şi servicii pentru persoane fizice şi juridice, în trei direcţii de bază ale activităţii sale:

1. Retail banking în Franţa, cu reţeaua de sucursale Société Générale, Credit du Nord şi Boursorama, oferind o gamă completă de servicii financiare pe diverse canale, în pas cu cele mai inovative aspecte digitale;

2. Activitatea bancară de retail, serviciile financiare şi de asigurări, cu o prezenţă în economiile în curs de dezvoltare şi întreprinderi specializate de top;

3. Activitatea de Corporate banking şi de investiţii, private banking, servicii de gestionare a activelor şi a titlurilor de valoare, cu o competenţă recunoscută, în topul clasamentelor internaţionale şi soluţii integrate.

Fiind o companie social responsabilă, Société Générale susţine cultura - muzica clasică şi artele contemporane, şi sportul - rugby (de peste 25 de ani), golf şi sporturi paraolimpice. Ca parte a grupului, Mobiasbancă susţine muzica clasică la nivel local şi are un parteneriat pe termen lung cu Federaţia de Rugby din Moldova şi cu organizaţia Special Olympics Moldova.

Mobiasbancă este o bancă comercială universală, care deserveşte peste 106.000 de clienţi activi în sectorul corporativ, IMM-urilor şi de retail prin intermediul unei reţele de 56 de unităţi.


Departamentul Comunicare
și Calitate:
Irina TRIBUSEAN
+373 22 81 24 41

 

Cristina POPA
+373 22 81 25 63
Eduard RABII
+373 22 81 24 53

 

 

bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 81a
MD-2012 - Chișinău, Moldova
Fax +373 22 25 64 53
www.mobiasbanca.md

 

BC “MOBIASBANCA -
Groupe Société Générale“ S.A.
Capital social: 100 000 000 MDL