logo

Mobiasbancă – Groupe Société Générale a deschis o nouă filială în Rezina


https://www.ipn.md/ro/mobiasbanca-groupe-societe-generale-a-deschis-o-noua-filiala-in-rezina-7542_1065311.html

Joi, 11 decembrie 2014, Mobiasbancă – Groupe Société Générale a sărbătorit deschiderea noii filiale din Rezina și inaugurarea bancomatului instalat la sediul companiei Lafarge.

Mobiasbancă își propune să fie mai aproape de clienții săi, iar deschiderea acestei noi filiale continuă dezvoltarea rețelei de filiale a băncii pe tot teritoriul Republicii Moldova. Ceremonia oficială de deschidere a început tradițional prin tăierea panglicii roșii de către Ridha Tekaia, președinte al băncii, alături de Excelența Sa, domnul Pascale Vagogne, Ambasador al Franței în Republica Moldova, Eleonora Graur, președintele raionului Rezina și Mihail Cebotari, primarul orașului Rezina. La eveniment au participat câțiva clienți ai băncii, persoane fizice și juridice, inclusiv Orange, reprezentată de directorul general al companiei, Liudmila Climoc și, directorul vânzări, Adrian Panuța.

Noua filială este amenajată conform standardelor Grupului Société Générale și oferă gama completă de servicii bancare atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii mici și mari.  În aceeași zi, Mobiasbancă a inaugurat și noul bancomat din Rezina, instalat la sediul companiei Lafarge, pentru a fi mai accesibil atât pentru angajații fabricii de ciment, cât și pentru toți locuitorii din regiune.

În discursul său, Ridha Tekaia, președintele Mobiasbancă - Groupe Société Générale, a menționat: „Am fost invitați să venim în Rezina de clientul și partenerul nostru, compania Lafarge, și am acceptat provocarea, deoarece unul dintre scopurile noastre este să fim mai aproape de clienți. În decursul celor câteva luni de activitate, filiala din Rezina a înregistrat rezultate bune. Ca parte a grupului financiar internațional Société Générale, Mobiasbancă susține dezvoltarea mediului de afaceri din Republica Moldova. Sper că prin intermediul noii filiale, vom contribui la dezvoltarea economică a orașului și raionului Rezina.”

Excelența sa, Pascale Vagogne, Ambasador al Franţei în Republica Moldova, și-a exprimat aprecierea pentru activitatea celor două mari companii franceze care activează în Rezina, dar și pe tot teritoriul republicii. Dumnealui le-a dorit mult succes ambelor companii și a menționat că dezvoltarea economică a regiunii este puternic favorizată de prezența acestora.

Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, a menționat că autoritățile locale apreciază înalt contribuția Lafarge și Mobiasbancă la dezvoltarea raionului și și-a exprimat deschiderea pentru stabilirea unor parteneriate reciproc avantajoase pe termen lung. 

Nicolas Valdinoci, președintele companiei Lafarge, a felicitat Mobiasbancă – Groupe Groupe Société Générale cu această ocazie și a declarat: „Lafarge urează bun venit Mobiasbancă în orașul și raionul Rezina și se bucură să aibă un nou partener, capabil să ofere angajaților noștri și locuitorilor din Rezina soluții de calitate, adaptate necesităților lor. Lafarge are certitudinea că prezența celor mai importante companii franceze în Rezina reprezintă rezultatul unei colaborări fructuoase pe termen lung cu autoritățile la nivel local și național și va contribui în mod sustenabil la transformarea regiunii într-un model de dezvoltare socială și economică”.

Mobiasbancă este o bancă comercială universală, care deservește peste 106.000 de clienţi activi în sectorul corporativ, IMM-urilor și de retail prin intermediul unei rețele de 56 de unităţi. Banca este o subsidiară a Grupului Société Générale, una dintre cele mai mari instituții financiare din Europa, care a sărbătorit în 2014 aniversarea a 150 de ani de la fondare. În 2015, Mobiasbancă va celebra aniversarea a 25 de ani de activitate în Republica Moldova.

Lafarge este lider pe piața cimentului din Republica Moldova. Compania comercializează pe piaţă cimenturi inovative şi diferenţiate, lianţi hidraulici şi o gamă largă de soluţii şi servicii pentru clienţii săi din industria construcţiilor. Lafarge este prezentă în Moldova din momentul achiziţionării uzinei de ciment Rezina în 1999, iar la astăzi este prezentă în trei locaţii:  uzina de ciment din Rezina, Centrul de Încercări a Betonelor din Chișinău și Terminalul Comrat.