logo

Mitropolitul Vladimir îndeamnă cetățenii să meargă la vot, iar înainte de asta – la slujbă


https://www.ipn.md/ro/mitropolitul-vladimir-indeamna-cetatenii-sa-mearga-la-vot-iar-8013_1108082.html

Mitropolitul Vladimir îi îndeamnă pe cetățenii Republicii Moldova să meargă la vot în ziua de 20 octombrie, când „vom decide nu doar cine va fi la cârma țării, în calitate de președinte, în următorii patru ani, dar și care va fi drumul nostru de mai departe”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina oficială a Mitropoliei Moldovei, transmite IPN.

„Iubiți întru Hristos frați și surori, stimați concetățeni, pe data de 20 octombrie ne așteaptă un important eveniment civic”, afirmă mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove. Mitropolitul Vladimir îndeamnă cetățenii să fie responsabili și să meargă la vot, indiferent de preferințele politice.

„În calitate de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, dar și de concetățean, vă îndemn pe toți să vă îndepliniți conștiincios această datorie pe care o avem cu toții, indiferent de viziunile și preferințele politice personale și să fiți responsabili din punct de vedere cetățenesc”, a subliniat mitropolitul. Și pentru ca alegerea să fie corectă, Mitropolitul Vladimir îndeamnă cetățenii în dimineața de 20 octombrie să meargă întâi la biserică, la slujbă.

„Iar înainte de a lua această importantă decizie, vă îndemn ca la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie să vă sfătuiți cu cel mai înțelept și nepărtinitor Sfetnic – Mântuitorul nostru Iisus Hristos, apoi să luați hotărârea pe care o considerați corectă. Să fim deci cu luare aminte, pentru că de voturile pe care le vom face în această zi, depinde nu doar prezentul nostru, dar și viitorul generațiilor ce vin. Cu arhierești binecuvântări și dragoste întru Hristos, Vladimir”, a semnat mitropolitul.