logo

Mișcarea Națională Pentru Popor anunță un nou protest


https://www.ipn.md/ro/miscarea-nationala-pentru-popor-anunta-un-nou-protest-7965_1095387.html

Grupul de inițiativă care își spune Mișcarea Națională Pentru Popor anunță un nou protest antiguvernamental pentru data de 28 februarie. Protestatarii vor solicita Guvernului Parlamentului și Președinției un răspuns la Rezoluția aprobată în cadrul manifestației din 19 februarie.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, deputata Partidului politic Șor, Marina Tauber, membră a Miscării, a spus că cetățenii au oferit conducerii țării șapte zile pentru a da un răspuns revendicărilor de compensare în totalitate a facturilor populației la resursele energetice pentru sezonul rece. „Vom solicita ca demnitarii de rang înalt, conducerea țării să iasă la cetățeni și să răspundă prin intermediul unui document oficial, dar și să comenteze și să răspundă la întrebăriˮ, a spus Marina Tauber. 

Până acum, voluntarii Mișcării anunță că au colectat 400 de mii de semnături în susținerea inițiativei. Liderii grupului de inițiativă cer Guvernului, dar și șefei statului, Maia Sandu, să găsească timp și să exameneze revendicările înaintate.

Un alt membru al Mișcării, președintele Uniunii Centriste din Moldova, Mihai Petrache, a spus că există multe bănuieli legate de corectitudinea și legalitatea acțiunilor reprezentanților guvernării în ultimele 4-5 luni în ceea ce vizează semnarea acordurilor de procurare a gazului și energiei electrice. Sunt suspectate scheme dubioase. Cetățenii au dreptul să cunoască cum sunt cheltuiți benii publici. Șapte zile e un termen rezonabil în care autoritățile să vina cu răspunsuri, a spus Mihai Petrache.

Tatiana Bordeaianu, vicepreședintele Partidului Acasă Construim Europa, a remarcat că din Mișcarea Națională Pentru Popor fac parte partide politice cu diferite viziuni, dar cu grijă comună pentru binele cetățenilor Republicii Moldova. Sunt implicați circa 10 mii de voluntari în colectarea semnăturilor fizic, dar pentru cei care nu sunt în țară există și opțiunea online. Corturile Mișcării pentru Popor sunt prezente în fiecare oraș al Republicii Moldova. Voluntarii se deplasează și la casele oamenilor.

Protestul va fi organizat în 12.30, în fața Primăriei municipiului Chișinău.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.