logo

Mișcarea Antimafie s-a lansat în campania electorală: Vom continua lupta împotriva mafiei


https://www.ipn.md/ro/miscarea-antimafie-s-a-lansat-in-campania-electorala-vom-continua-7965_1046674.html

Partidul Politic Mișcarea Populară Antimafie, care participă în alegerile parlamentare doar pe circumscripția națională, s-a lansat luni, 28 ianuarie, în campania electorală. Reprezentanții formațiunii susțin că vor continua lupta împotriva mafiei, așa cum au făcut-o începând cu anul 2010, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, liderul Mișcării, Sergiu Mocanu, a declarat că formațiunea nu și-a dorit această campanie, pe care o crede fără miză, pentru că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi reușit să fraudeze alegerile cu mult înainte să înceapă campania, prin modificarea sistemului electoral. Politicianul susține că circumscripțiile uninominale sunt „o diversiune împotriva Republicii Moldova” și Mișcarea Antimafie a anunțat deja că nu va participă „în cazinoul politic al lui Plahotniuc”.

Partidul merge în campanie cu sloganul: „E timpul să spui NU!”. „Noi considerăm că cetățenii Republicii Moldova, cei care au discernământ și cei care urmărit activitatea Mișcării Populare Antimafie, credem că pentru acești cetățeni a venit timpul să spună NU. Să spună NU acestui sistem de clanuri din Republica Moldova. Noi considerăm că Plahotniuc a crescut într-o zonă foarte propice pentru asemenea clanuri mafiote. Noi considerăm că clanul lui Plahotniuc nu este singurul clan în Republica Moldova, iar foarte mulți dintre cei care îi fac opoziție, de fapt abia așteaptă să reușească să învingă acest clan pentru a veni ei la guvernare. Noi luptăm cu mafia de toate culorile”, a declarat Sergiu Mocanu.

„Suntem în această campanie pentru că acolo unde Antimafie nu e, nimic nu e, ci doar perpetuarea lui Plahotniuc cu Dodon și cu surcelele lui Filat, pentru că Antimafie este singura formațiune unionistă, care depune eforturi pentru a redefini dreapta prin crearea unei platforme intelectuale, bazate pe virtuți și valori occidentale”, a menționat prim-vicepreședinta formațiunii, Daniela Bodrug.

Potrivit ei, Antimafie a apărut ca o reacție de apărare și din nevoia de a răspunde unei amenințări asupra parcursului românesc și european al Republicii Moldova din 2010 încoace. „E timpul să spui NU profanilor și parveniților în politică. Antimafie este un catalizator politic pentru realitatea din Republica Moldova. Este singura formațiune politică, capabilă să clarifice situația politică și să vină cu soluții în momente de criză”, a mai spus Daniela Bodrug.

Conform ordinii prealabile, Partidul Politic Mișcarea Populară Antimafie va figura în buletinul de vot cu numărul șase. Formațiunea fost înregistrată în cursa electorală pe 10 ianuarie, pe lista pentru circumscripția națională fiind 32 de candidați la funcția de deputat.