logo

Ministrul mediului îndeamnă societatea să participe la ocrotirea mediului


https://www.ipn.md/ro/ministrul-mediului-indeamna-societatea-sa-participe-la-ocrotirea-mediului-7967_1007091.html

Ministrul mediului, Gheorghe Şalaru, îndeamnă societatea civilă să participe la ocrotirea mediului şi la protejarea arealului naturii, în special când merge vorba de parcuri şi zone naturale protejate. Apelul a fost făcut în contextul Zilei Internaţionale a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor, marcată vineri, 9 august, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, toţi membrii societăţii trebuie să se implice în luarea deciziilor de mediu, pentru o dezvoltare comună a viziunii de consumaţie corectă.

„Să ne înarmăm cu voinţă, cunoştinţe şi chibzuinţă pentru a ocroti natura, fiind motivaţi de dragostea faţă de frumos, faţă de semenii noştri, faţă de acest meleag – Moldova. Sorţi de izbândă vom avea prin colaborarea cu autorităţile locale şi manifestarea preocupării susţinute pentru extinderea şi protejarea zonelor verzi, prin educarea populaţiei Republicii Moldova”, a spus Gheorghe Şalaru.

În Republica Moldova ariile naturale protejate constituie peste 150 de mii de ha, sau circa 4,65 procente din suprafaţa totală a ţării. Din suprafaţa totală, 5 rezervaţii ştiinţifice cuprind aproape 10 de mii de ha. Suprafaţa zonelor umede de importanţă internaţională constituie aproape 95 de mii de ha.