logo

Ministrul de interne: 17 comisariate de poliție au rămas fără șefi


https://www.ipn.md/ro/ministrul-de-interne-17-comisariate-de-politie-au-ramas-7965_1067183.html

Din cele 44 de comisariate de poliție din Republica Moldova, 17 au rămas fără șefi. O parte dintre ei au plecat înainte să se schimbe conducerea Ministerului de Interne. Declarația a fost făcută de șeful Ministerului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, la emisiunea „Cutia Neagră” de la postul TV8.

„Au plecat și înainte de aceasta, în momentul în care s-a produs schimbarea puterii. Fie ceva mai înainte, fie la 8 iunie. Eu nu prea am dat afară, dar am făcut apel la conștiința celor pe care i-am găsit în Ministerul de Interne și în structurile subordonate, în speță la comisariate și le-am spus că cei care au greșit este bine să plece”, a declarat ministrul de interne.

Ministrul spune că a făcut acesta apel public și că nu a existat niciun fel de presiune sau forțare a notei. „Am spus că va veni timpul când o justiție liberă, niște procurori liberi se vor ocupa de fiecare în parte. În același timp, bineînțeles, acolo unde era cazul, am dispus efectuarea multor anchete de serviciu, multe sunt încă în derulare, multe sunt deja finalizate. Unele, la finalizare, sunt trimise deja procurorilor pentru că este de competența lor”, a menționat Andrei Năstase.

Totodată, ministrul spune că persoanele care lucrau în Direcția de operațiuni speciale din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, despre care a anunțat că va fi lichidată, sunt supuși unor anchete de serviciu, iar unele dintre acestea au fost remise procurorilor. „O parte dintre ei mai activează în MAI, o parte s-au eliberat, urmează desființarea Direcției. Încă urmează procesele în care unii dintre ei, cei buni, vor rămâne și își vor continua activitatea în alte subdiviziuni ale ministerului”, spune șeful MAI.

Pe 26 iulie, ministrul a anunțat că urmează să semneze un ordin prin care să lichideze Direcția de operațiuni speciale din cadrul INI. Potrivit lui Andrei Năstase, această structură se ocupa cu „poliția politică” și intercepta tot ceea ce înseamnă viața privată a diferitor reprezentanți ai societății – oameni de afaceri, jurnaliști, funcționari etc.