logo

Ministrul afacerilor externe al Danemarcei vine în Republica Moldova


https://www.ipn.md/ro/ministrul-afacerilor-externe-al-danemarcei-vine-in-republica-moldova-7965_1088389.html

Ministrul afacerilor externe al Regatului Danemarcei, Jeppe Kofod, efectuează la 11 martie o vizită în Republica Moldova. Programul include întrevederi cu omologul moldovean Nicu Popescu, cu care va merge la punctul de trecere a frontierei Palanca, situat la frontiera Moldovei cu Ucraina. De asemenea, este prevăzută o întrevedere cu președintele Maia Sandu și vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, discuțiile șefilor diplomațiilor celor două state se vor axa în mod prioritar pe situația de securitate regională în contextul războiului din Ucraina, gestionarea fluxurilor de refugiați, mobilizarea internațională a asistenței externe pentru criza umanitară, precum și agenda de integrare europeană a Republicii Moldova.

În aceeași zi, miniștrii de externe vor susține o conferință comună de presă, care va putea fi urmărită online și pe pagina Facebook a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.