logo

Ministerul Tineretului şi Sportului așteaptă detalii oficiale pe cazul sportivului Serghei Tarnovschi


https://www.ipn.md/ro/ministerul-tineretului-si-sportului-asteapta-detalii-oficiale-pe-cazul-sportivul-7967_1032196.html

Din cauza tergiversării unei decizii pe cazul canotorul Serghei Tarnovschi, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio pe distanța 1000 de metri şi suspendat după ce a picat testul antidoping, Ministerul Tineretului şi Sportului nu-şi poate onora obligațiile fată de ceilalți patru sportivi care au reprezentat Republica Moldova și au obținut rezultate remarcabile: trei olimpici şi un paralimpic. Pentru a afla la ce etapă se află examinarea dosarului, a fost expediată o scrisoare oficială Federației Internaționale de Canoe.

Ministrul Victor Zubcu, citat de IPN, a comunicat, luni, într-o conferință de presă, că va fi constituită o comisie de anchetă. „Ca ministru şi ca autoritate o să descurajăm orice formă în care este implicat dopajul. Este un fenomen care erodează sportul şi trebuie să-l descurajăm prin toate formele posibile”, a spus ministrul tineretului şi sportului.

Serghei Tarnovschi este primul medaliat al Moldovei la Jocurile Olimpice de la Rio. El a încheiat al treilea cursa de canoe 1000 de metri sprint, cu rezultatul 4:00.852. Sportivul de 19 ani a fost întrecut de neamţul Sebastian Brendel (3:56.926) şi brazilianul Isaquias Queiroz (3:58.529). Ulterior sportivul ucrainean, care a reprezentat Moldova la Rio, a fost depistat pozitiv la testul antidoping, dar a contestat acest rezultat. O decizie dacă îşi păstrează sau nu medalia nu a fost deocamdată luată.