logo

Ministeriala Inițiativei Central Europene se va desfășura la Chișinău


https://www.ipn.md/ro/ministeriala-initiativei-central-europene-se-va-desfasura-la-chisinau-7965_1100950.html

Republica Moldova găzduiește în perioada 21-22 noiembrie Reuniunea anuală a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Inițiativei Central Europene. Pe parcursul anului curent, Moldova a deținut președinția în cadrul ICE, transmite IPN.

După reuniune, vicepremierul Nicu Popescu, vice-ministru al afacerilor externe al Republicii Albania, Besart Kadia, și secretarul general al Inițiativei Central Europene, Roberto Antonione, vor susține declarații de presă.

Evenimentul va avea loc miercuri, 22 noiembrie, la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, la ora 12.00.

Inițiativa Central Europeană este un forum de cooperare regională în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, numărând 18 state membre. Acesta a fost format în Budapesta în 1989. Republica Moldova a devenit membru ICE la 8 noiembrie 1996, la Summitul de la Graz al șefilor de Guvern ai țărilor membre ale acestei organizații.

În legătură cu desfășurarea reuniunii, Primăria capitalei a anunțat limitarea temporară a accesului persoanelor în anumite locuri publice din capitală în perioada 21-22 noiembrie. Conducătorii auto sunt îndemnați să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.