logo

Mii de elevi şi profesori au participat astăzi la careul dedicat începutului de an şcolar


https://www.ipn.md/ro/mii-de-elevi-si-profesori-au-participat-astazi-la-careul-dedicat-inceputului-de--7967_1014979.html

Astăzi, 1 septembrie, clopoţelul a anunţat începutul anului de studii în cele peste 1300 de instituţii de învăţământ preuniversitar din ţară. Şeful statului, Nicolae Timofi, a fost prezent la careu alături de elevii Liceului „Spiru Haret” din capitală, unde a învăţat şi unul dintre feciorii săi, transmite IPN. 

„Ţinem foarte mult la tânăra generaţie. Ne dorim ca voi să ajungeţi acolo unde vă doriţi. Să aveţi o pregătire fundamentală pentru a păşi pe făgaşul vieţii. Este o sarcină foarte importantă a pedagogilor de a vă da o educaţie cuvenită”, a subliniat  şeful statului.

Preşedintele a mai spus că statul va întreprinde toate măsurile ca sistemul de învăţământ să fie unul performant, să existe încrederea că programul şcolar va oferi elevilor o educaţie la cel mai înalt nivel. „Vă doresc din tot sufletul ca anul care îl începem să fie uşor”, le-a urat Nicolae Timofti elevilor, profesorilor şi părinţilor prezenţi la manifestare.

Directorul Liceului „Spiru Haret”, Victor Ambroci, a îndemnat elevii şi cadrele didactice să adopte o atitudine deschisă şi modernă, profundă şi constructivă. „V-am aşteptat cu drag. S-a muncit toată vara pentru ca voi să vă simţiţi cât mai bine şi să da-ţi curs tuturor ideilor constructive pe care le-aţi adunat în vacanţă. Sunt sigur că anul care începe va fi unul al realizărilor”, a spus directorul.

„Instituţia dumneavoastră are o imagine frumoasă, pozitivă, o revenire la imaginea bună a profesorului”, a remarcat şefa Direcţiei generale, educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău, Tatiana Tverdohleb. Funcţionara a dat a asigurări că  administraţia publică locală va susţine instituţia în continuare.

Astăzi, 353 de mii de şcolari vor începe procesul de studii. Într-un mesaj de felicitare adresat de către premierul Iurie Leancă se spune că educaţia reprezintă unul dintre domeniile prioritare ale statului. „Scopul nostru e să creăm condiţii favorabile pentru activitatea corpului didactic şi a elevilor, pentru îmbunătăţirea bazei tehnico-materiale a şcolilor, astfel încât procesul educaţional să corespundă standardelor europene contemporane”, a notat premierul. Iurie Leancă le-a recomandat elevilor să înveţe pentru viaţă, nu pentru note, iar profesorilor să le fie alături.