logo

Mihai Popșoi s-a întâlnit cu ambasadorii Finlandei, Austriei, Regatului Unit și Azerbaidjanului


https://www.ipn.md/ro/mihai-popsoi-s-a-intalnit-cu-ambasadorii-finlandei-austriei-7965_1102733.html

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a discutat despre procesul de integrare europeană, dar și despre securitatea regională cu mai mulți ambasadori acreditați la Chișinău, transmite IPN.



Cu ambasadoarea Republicii Finlanda, Leena Liukkonen, dialogul s-a concentrat pe progresele Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, securitatea regională și evoluțiile recente din politică internă. A fost exprimat angajamentul ferm de a continua dialogul politic, întări relațiile comerciale și cele de cooperare în domenii precum securitatea cibernetică și energetică.



În cadrul întrevederii cu ambasadoarea Regatului Unit, Fern Horine, ministrul Mihai Popșoi a mulțumit pentru angajamentul ferm al Marii Britanii de a susține Republica Moldova în contextul provocărilor multiple cu care se confruntă  Moldova, pentru sprijinul important oferit de Regatul Unit în domenii prioritare, fiind menționat interesul ambelor părți de a valorifica formate precum este Dialogul Politic și Strategic.



În discuția cu ambasadoarea Austriei, Stella Avallone, șeful diplomației moldovenești a apreciat dinamica dialogului politic bilateral. Interlocutorii au remarcat buna conlucrare a țărilor în cadrul organizațiilor internaționale și regionale, menționând importanța valorificării cooperării în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, Austria deținând în prezent președinția rotativă a acesteia.



De asemenea, Mihai Popșoi l-a primit la MAE pe ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Ulvi Bakhshaliyev, care și-a început recent exercitarea mandatului în Moldova. Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual al relațiilor moldo-azere, remarcând caracterul activ și consistent al dialogului bilateral, inclusiv la nivel înalt. A fost confirmată disponibilitatea pentru consolidarea și diversificarea continuă a cooperării între cele două țări în domeniile de interes reciproc.