logo

Medic bănuit că ar fi cerut 800 de euro pentru o operaţie la ochi


https://www.ipn.md/ro/medic-banuit-ca-ar-fi-cerut-800-de-euro-pentru-7967_1006344.html

Un medic oftalmolog din cadrul Spitalului pentru copiii „Emilian Coţaga” din capitală a fost reţinut de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă. Potrivit denunţătorului, medicul i-ar fi cerut 800 de euro pentru a-i opera fiica la ambii ochi, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al CNA.

Conform datelor preliminare ale anchetei, copilul suferea de cataractă congenitală totală şi avea îndreptare de la medicul de familie pentru a fi internat de urgenţă în spital şi supus intervenţiei chirurgicale. În pofida constatărilor medicului de familie, oftalmologul ar fi cerut de la mama pacientului câte 400 de euro pentru fiecare ochi operat. În momentul flagrantului, bărbatul a predat benevol 400 de euro primiţi de la denunţător.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă. Bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore , iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 10 ani de închisoare şi amendă în mărime de până la 60 de mii de lei.

În primele 5 luni ale anului curent, Centrul Naţional Anticorupţie a pornit 11 cauze penale care vizează corupţia în domeniul ocrotirii sănătăţii.