logo

Medaliații olimpici Denis Vieru și Adil Osmanov au revenit acasă


https://www.ipn.md/ro/medaliatii-olimpici-denis-vieru-si-adil-osmanov-au-revenit-7967_1106192.html

Judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov au revenit acasă cu primele două medalii de la Jocurile Olimpice de la Paris. Aceștia au fost întâmpinați cu mare fast pe Aeroportul Internațional Chișinău, susținătorii scandând: „Moldova!” și felicitându-i pentru succesele atinse. Să-i întâmpine a venit și ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, transmite IPN.



Denis Vieru a declarat că această medalie reprezintă o treaptă pentru el, pentru echipă, dar și pentru Federație. Medalia este bine meritată pentru toți cei care au contribuit la obținerea ei. „Visurile se îndeplinesc, avem de muncit mai departe, de realizat scopuri noi și mereu este loc de mai bine. Nu o să schimb tradiția și am să păstrez medalia la părinți, care sunt startul meu. O dedic tuturor celor care mă susțin mereu și mă iubesc”, a precizat judocanul.

Adil Osmanov a spus că pentru el orice medalie este aur. „Sunt fericit că am putut să ating acest scop, care este o realizare nu doar pentru mine, ci pentru întreaga țară. Acum urmează să mă reabilitez, și în continuare cu scopuri noi”, a precizat sportivul.



Denis Vieru este primul judocan moldovean din istoria Republicii Moldova care a cucerit o medalie la Jocurile Olimpice. El a obținut bronzul, după ce în lupta pentru locul trei la categoria de greutate 66 kg l-a învins pe francezul Walide Khyar.

Judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce l-a învins în finala mică a categoriei de greutate de până la 73 kg pe italianul Manuel Lombardo, campion european în 2021 și dublu vicecampion mondial.

Sportivii din Republica Moldova care se vor clasa pe locul întâi la Jocurile Olimpice vor fi premiați cu 3 milioane de lei. Cei care vor ocupa locul doi vor primi 2,6 milioane de lei și cei care vor aduce bronzul vor ridica 2 milioane de lei. Sportivii care se vor clasa pe locul patru sau cinci vor primi 600 de mii de lei. Cei care vor fi pe locul șase, șapte și opt vor fi premiați cu 400 de mii de lei, 300 de mii de lei și, respectiv, 200 de mii de lei.