logo

Maxim Moroșan: Pe 5 noiembrie vom întoarce orașul bălțenilor


https://www.ipn.md/ro/maxim-morosan-pe-5-noiembrie-vom-intoarce-orasul-baltenilor-8012_1099975.html

Echipa Partidului Socialiștilor va stopa degradarea în orașul Bălți și îi va întoarce gloria de altădată. O spune Maxim Moroșan, candidatul formațiunii la funcția de primar. Candidatul a comunicat că actualmente orașul moare și îi este greu să vadă această imagine, precizând că doar echipa socialiștilor din Bălți poate să-și asume responsabilitatea și să oprească haosul care se întâmplă în oraș. „Pe 5 noiembrie vom întoarce orașul bălțenilor. Împreună suntem puternici”, a spus candidatul la evenimentul dedicat lansării campaniei electorale a PSRM în municipiul Bălți, transmite IPN.

În discursul său, Maxim Moroșan a menționat că drumurile și curțile din oraș se află într-o stare deplorabilă. Locuitorii de vârstă medie părăsesc orașul, iar persoanele în etate și veteranii încearcă să supraviețuiască. Problema animalelor fără stăpân rămâne nesoluționată, iar municipiul s-a înglodit în corupție și nepotism. Candidatul a precizat că doar echipa Partidului Socialiștilor din Bălți este în măsură să oprească această dezordine printr-un „program real de renaștere a orașului”.

Printre promisiunile electorale ale candidatului este deschiderea cantinelor și magazinelor sociale, farmaciilor sociale cu medicamente accesibile, asigurarea transportului cu tarif redus în fiecare cartier, renovarea capitală a grădinițelor și școlilor. De asemenea, candidatul își asumă susținerea generației tinere din oraș prin crearea centrelor de tineret, susținerea antreprenoriatului în rândul tinerilor, dezvoltarea infrastructurii pentru tineret.

Programul economic prevede susținerea și dezvoltarea afacerilor locale, deschiderea orașului pentru investiții, crearea de noi locuri de muncă. Dezvoltarea infrastructurii de asemenea face parte din direcțiile programului electoral propus de socialiști. Aceasta include amenajarea curților confortabile pentru persoanele în vârstă și copii, locurilor de parcare, crearea și dezvoltarea zonelor de agrement.