logo

Materialele pentru votul prin corespondență sunt în drum spre alegători


https://www.ipn.md/ro/materialele-pentru-votul-prin-corespondenta-sunt-in-drum-spre-8013_1107614.html

Materialele pentru exercitarea votului prin corespondență la alegerile din 20 octombrie sunt în drum spre alegătorii care s-au înregistrat prealabil pentru a-și exercita dreptul la vot prin poștă, transmite IPN.

Comisia Electorală Centrală a transmis coletele Ministerului Afacerilor Externe, care va asigura expedierea acestora prin intermediul poștei diplomatice, către cele trei secții de votare constituite în acest sens. Ulterior, membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare vor pregăti plicurile și le vor transmite, prin intermediul serviciilor poștale locale, către alegătorii din cele șase țări unde este pilotat votul prin corespondență: SUA, Canada, Norvegia, Suedia, Islanda și Finlanda.

Pentru votul prin corespondență s-au tipărit 5427 de buletine de vot, câte 1809 buletine pentru trei exerciții electorale (două tururi ale alegerilor prezidențiale și referendumul republican constituțional). Pentru acești alegători, buletinele de vot pentru turul II vin împreună cu cele pentru primul tur și referendum. În acest buletin, care este de culoare albastră, este făcută mențiunea „Turul II”, aici fiind înscriși toți candidații din primul tur de scrutin.