logo

Mastercard și maib lansează serviciul de plată contactless în Grădina Botanică și Parcul Dendrariu din capitală


https://www.ipn.md/ro/mastercard-si-maib-lanseaza-serviciul-de-plata-contactless-in-7542_1105970.html

Mastercard și maib au lansat un nou proiect - plăți contactless pentru biletele de intrare în Grădina Botanică Națională „Alexandru Ciubotaru” a Universității de Stat din Moldova și în Parcul Dendrariu, cele mai populare locuri de relaxare din capitală. La intrarea acestora au fost instalate turnichete, care permit achiziționarea biletului printr-o simplă apropiere a unui card bancar, unui smartphone sau alt dispozitiv NFC de cititor.

„Plățile contactless convenabile și sigure au devenit deja o parte integrată a vieții noastre de zi cu zi: conform statisticilor noastre, 99% din toate plățile Mastercard în Moldova sunt deja contactless. Și lucrăm activ la extinderea rețelei de acceptare a acestor plăți în infrastructura urbană - unde viteza, confortul și securitatea sunt deosebit de importante. Astăzi, împreună cu maib, suntem bucuroși să lansăm noul nostru proiect comun "smart city" - plățile contactless în locurile de recreere preferate din capitală, care sunt sigură că vor fi apreciate de locuitorii și oaspeții orașului Chișinău”, a declarat Irina Untila, Country Manager Mastercard Moldova.

Maib acordă o mare importanță implementării unor soluții simple și inteligente care să se potrivească stilului de viață al clienților noștri. Suntem încântați să facem încă un pas în dezvoltarea infrastructurii cashless a capitalei. Cu noul proiect implementat împreună cu partenerul nostru Mastercard la Grădina Botanică „Alexandru Ciubotaru” a Universității de Stat din Moldova și în Parcul Dendrariu,  oferim și mai mult confort clienților noștri - adulților și copiilor - care pot uita de numerar și se pot bucura de facilitățile plății cu card bancar, smartphone, ceas sau alte dispozitive inteligente. Astfel, maib reconfirmă angajamentul său față de inovații și implementarea soluțiilor digitale, adaptate nevoilor actuale și viitoare ale clienților noștri”, a declarat Aliona Stratan, Prim-vicepreședintele maib.

Noua soluţie permite achitarea la turnichete atât a biletelor standard (pentru adulţi), cât şi a biletelor cu reducere (pentru copii şi studenţi). Pentru a plăti un bilet cu reducere, trebuie să tastezi butonul corespunzător, să prezinți cardul bancar sau dispozitivul de plată cu funcție contactless și să aștepți semnalele luminoase și sonore. Întregul proces durează doar câteva secunde, după care este imprimat un bon de plată.

Totodată, ca parte a dezvoltării ulterioare a proiectului, în viitorul apropiat, pvor fi instalate POS-terminale moderne la casele de bilete ale Grădinii Botanice „Alexandru Ciubotaru” a Universității de Stat din Moldova și Parcul Dendrariu, care vor automatiza procesul de achitare și vor crea experiențe mai convenabile și mai rapide vizitatorilor.

Smart city este una dintre direcțiile strategice ale Mastercard, care implementează inovații tehnologice în Moldova de mai mulți ani, cu scopul de a face plățile zilnice rapide, convenabile și sigure pentru locuitorii și oaspeții țării, iar infrastructura orașului - și mai accesibilă. Primul proiect de oraș inteligent din Moldova a fost lansat de Mastercard împreună cu maib  în 2021. Astfel, pe mai multe rute populare de transport public din Chișinău, a devenit posibilă achitarea biletelor contactless - cu un card, smartphone sau alt gadget cu NFC.


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.