logo

Marius Lazurca: Cetăţenii aşteaptă o justiţie transparentă, promptă şi echitabilă


https://www.ipn.md/ro/marius-lazurca-cetatenii-asteapta-o-justitie-transparenta-prompta-si-echitabila-7967_1018907.html

Cetăţenii Republicii Moldova aşteaptă o justiţie transparentă, promptă, echidistantă, notează ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca. Oficialul a declarat joi, 12 martie, în cadrul unei întrevederi cu ministrul justiţiei, Vladimir Grosu, că România va susţine în continuare reformele din acest domeniu, care este unul prioritar, transmite IPN.

„Vă încurajăm să continuaţi reformele. Confirmăm că vom sprijini, atât la nivel de asistenţă tehnică, cât şi la nivel de expertiză, acţiunile pe care le implementaţi”, a menţionat diplomatul român.

Marius Lazurca şi-a exprimat speranţa că intensa colaborare moldo-română pe segmentul justiţiei va fi consolidată. „Ambasada României este gata să asigure legătura între Comisia Naţională de Integritate din Republica Moldova şi Agenţia Naţională de Integritate din România, pentru un schimb continuu de experienţe şi bune practici”, a menţionat ambasadorul.

Ministrul Vladimir Grosu a dat asigurări că schimbările care au loc în domeniul judiciar vor continua şi se va lucra cu acelaşi ritm pentru a atinge obiectivele prevăzute în Strategia de reformare a sectorului justiţiei pentru anii 2011-2016. „Nu abandonăm reformele începute. Ne-am asumat toată responsabilitatea de a le continua, de a promova şi implementa până la capăt proiectele demarate şi de a iniţia altele noi. Ne dorim ca cetăţenii să-şi recapete încrederea în actul justiţiei”, a mai spus ministrul. Vladimir Grosu a mulţumit pentru atitudinea şi interesul pe care îl are România faţă de reformele din Republica Moldova.