logo

Marina Tauber: Președinta inventează scenarii apocaliptice pentru a limita drepturile omului


https://www.ipn.md/ro/marina-tauber-presedinta-inventeaza-scenarii-apocaliptice-pentru-a-limita-7965_1095206.html

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, declară că președinta Maia Sandu inventează „scenarii apocaliptice pentru a lansa noi abuzuri și limitări ale drepturilor omului”. Potrivit ei, declarațiile șefei statului precum se pregătesc acțiuni violente pentru a deturna puterea de la Chișinău au fost făcute exact după ce Mișcarea pentru popor, din care face parte și Partidul Șor, a anunțat protest pentru ziua de duminică, transmite IPN.

„Orice atentat la ordinea constituțională, prin atacuri la principiile statului de drept și a democrației, cum face Maia Sandu și guvernarea PAS, sunt infracțiuni prevăzute de Codul Penal și toți cei implicați în aceste fărădelegi vor fi trași la răspundere”, a declarat Marina Tauber într-un briefing de presă.

Potrivit ei, „regimul tiranic al Maiei Sandu a înțeles la ce cote înalte a ajuns nemulțumirea poporului, care îi cere Guvernului să achite facturile pentru trei luni de iarnă”. „Au conștientizat că cetățenii nu vor pleca și de această dată capul pentru a fi prostiți cu sperieturi, astfel vor ieși în stradă să ceară respectarea drepturilor și achitarea de către Guvern a facturilor”, afirmă deputata.

Ea a lansat un îndemn către toate forțele politice de opoziție să susțină Mișcarea pentru popor.

Președintele Maia Sandu a declarat luni într-un briefing de presă că se pregătesc acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici. Prin acțiuni mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău. „În realizarea planului, autorii mizează pe mai multe forțe interne, dar în special pe grupări criminale, cum ar fi formațiunea Șor și toate derivatele ei, pe unii veterani, foști angajați ai forțelor de ordine și pe mai multe persoane cunoscute pentru legăturile lor cu Plahotniuc”, a spus șefa statului la un briefing de presă.