logo

Marina Tauber: Nu știu a câta la număr cerere de ridicare a imunității este și nici motivele


https://www.ipn.md/ro/marina-tauber-nu-stiu-a-cata-la-numar-cerere-7965_1103286.html

Deputata Marina Tauber spune că a pierdut numărul cererilor prin care procurorul general solicită să-i fie ridicată imunitatea parlamentară. Nici motivele nu îi sunt clare. Într-un briefing de presă, Marina Tauber a declarat că astăzi este „o dezordine în care un procuror general, Procuratura Generală și alte instituții de forță sunt marionete în mâinile celor de guvernare”, transmite IPN.

„Vreau să vă întreb pe voi, pentru că eu deja nu cunosc pentru a câta oară este ridicată această imunitate. Mai mult ca atât, pentru ce?”, a menționat deputata.

În cererea procurorului general interimar se face trimitere la ședința de judecată la care Ilan Șor a fost condamnat de către Curtea de Apel. Atunci, Marina Tauber și susținătorii lui Șor, au intrat în sediu cu megafoane ca să le ceară judecătorilor să nu să se lase influențați de politic. „Iată pentru aceasta sunt învinuită și toată Procuratura Generală se ocupă de asta. Deci eu, niște doamne, care am scandat lozinci, am organizat un flash-mob pentru a atrage atenția cetățenilor, ambasadorilor și a societății asupra acestui caz, am ajuns să-mi fie ridicată imunitatea”, a declarat Marina Tauber.

În debutul ședinței Parlamentului de astăzi a fost prezentată cererea procurorului general interimar, Ion Munteanu, prin care s-a solicitat ridicarea imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber. De data aceasta, parlamentarei i se impută amestecul în înfăptuirea justiției. Marina Tauber a mai rămas fără imunitate parlamentară, fiindu-i înaintate alte capete de acuzare, printre care și falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic, precum și acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat. Potrivit procedurilor, pentru fiecare faptă imputată este nevoie de un nou proces de ridicare a imunității.