logo

Marian Lupu: Relaţiile Republicii Moldova cu UE s-au deteriorat puternic


https://www.ipn.md/ro/marian-lupu-relatiile-republicii-moldova-cu-ue-s-au-deteriorat-puternic-7965_1005073.html

Probabil, la începutul săptămânii viitoare, Republica Moldova va primi o reacţie oficială de la partenerii europeni. Totodată, anumite atitudini ale autorităţilor de la Bucureşti, dar şi a celor din UE, vizavi de evenimentele din ultima perioadă de pe arena politică, denotă un mesaj clar şi direct că PLDM şi PCRM sunt groparii Moldovei. Opinia aparţine liderului PDM, Marian Lupu, şi a fost exprimată în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV, notează IPN.

Marian Lupu a spus că acţiunile comune ale deputaţilor PLDM şi PCRM sunt cea mai bună dovadă că relaţiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană s-au deteriorat puternic. „Ce spun cei partenerii externi este o reacţie firească. Am avut multe telefoane de la oficiali de rang înalt. O reacţie neformală deja există, oamenii şi-au pus mâinile în cap când au văzut ce s-a votat în Parlament”, a spus Marian Lupu.

Liderul PDM a menţionat că deja a apărut o reacţie a Comisiei de la Veneţia, iar săptămâna viitoare sau după sărbători Republica Moldova va avea parte de o paradă întreagă de declaraţii din partea europenilor. Partenerii europene urmează să decidă care vor fi relaţiile de colaborare cu Moldova pe viitor.