logo

Marcel Darie cere să fie instituită situație excepțională în justiție


https://www.ipn.md/ro/marcel-darie-cere-sa-fie-instituita-situatie-exceptionala-in-7965_1108395.html

Președintele asociației „Lege și dreptate”, Marcel Darie, solicită președintei țării, Maia Sandu, să instituie situației excepțională în justiție. Potrivit lui Darie, în Republica Moldova se lucrează pentru a frauda cursul european, alegerile și votul cetățenilor. Lucrează la greu, cu milioane de dolari, agenții Federației Ruse.

Într-o conferință de presă la IPN, Marcel Darie a menționat că în Moldova există rețelele care corup procesul electoral, prin cumpărarea voturilor și a funcționarilor electorali. De asemenea, el a acuzat de ilegalități reprezentanții procuraturii, ai Ministerului Afacerilor Interne, judecătorii, oamenii din sistemul anticorupție. Potrivit lui, aceștia sabotează parcursul european al Republicii Moldova și fraudează alegerile.

„Doamna Maia Sandu, dumneavoastră înțelegeți că ați ajuns în turul II în alegerile prezidențiale cu un candidat care a ajuns în turul II prin fraudă, prin cumpărarea voturilor? Un candidat care slujește nu numai mafiei, un candidat care este finanțat, susținut de serviciile speciale ale Federației Ruse?”, a remarcat președintele asociației „Lege și dreptate”.

Marcel Darie afirmă că toate fărădelegile electorale au fost acoperite, contra bani, de către oameni din procuratură, poliție, SIS, CNA etc. „Doamna Sandu, urgent trebuie de anunțat situație excepțională în justiție. Trebuie urgent de acționat cu acei ofițeri devotați din SIS care pot astăzi interveni și curma frauda”. „Acum aveți posibilitatea să demonstrați că sunteți președintele tuturor. Noi vrem acțiuni concrete, dure”, a mai spus Marcel Darie.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.