logo

Maia Sandu: Sunt neclintită în credinţa de a pune Moldova pe calea cea dreaptă


https://www.ipn.md/ro/maia-sandu-sunt-neclintita-in-credinta-de-a-pune-8008_1076569.html

Republica Moldova are nevoie de un preşedinte care ştie cum şi vrea să pună ţara pe calea cea dreaptă, nu de unul care să o ţină în mocirlă. „Avem nevoie de un preşedinte care să ne redea speranţa în ziua de mâine. Vrem ca să sărbătorim 30 de ani de independență cu familii fericite, să avem o sărbătoare adevărată, nu sărăcie hoţie şi boală”. A fost mesajul candidatei Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, la evenimentul de lansare în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, transmite IPN.

Maia Sandu a menţionat că alegerile din acest an sunt mai importante decât oricând. „Aceste alegeri nu sunt despre politicieni, ci despre ţara noastră, despre ţara în care vrem să trăim. Dacă vrem să scăpăm de hoţie, sărăcie, să ne mobilizăm cu toţii”, a spus candidata PAS.

„Am fost furaţi de un miliard de euro şi de multe miliarde de lei, am ajuns cea mai săracă ţară din Europa. Am văzut justiţia protejând criminali şi hoţi şi nedreptăţind oameni cinstiţi. Am ajuns să fim conduşi de ce mai mari hoţi, să fim lăsaţi de izbelişte în cele mai grele perioade. Eu nu am o baghetă fermecată cu care să pot să rezolv toate problemele peste noapte, dar am un plan şi sunt neclintită în credinţa mea de a pune Moldova pe calea cea dreaptă”, a declarat Maia Sandu.

Igor Grosu, prim-vicepreşedinte PAS, a spus că „Maia Sandu va fi un preşedinte care va seta un nou tip de comportament, va stimula oamenii buni din instituţii, va insista ca Parlamentul şi Guvernul să ia decizii pentru oameni”. „Maia Sandu întruchipează valorile care ne-au adus în politică, simbolizează nevoia de schimbare pe care o cer oamenii. E vremea oamenilor buni, e vremea să facem alegerea!”, a îndemnat Igor Grosu.

Colonelul în rezervă Rosian Vasiloi, şef al Poliţiei de Frontieră în cadrul Guvernului Sandu, a venit cu un mesaj către toţi „oamenii în epoleţi”. „Preşedintele ţării trebuie sa fie în serviciul cetăţeanului, să fie comandant de oşti, iar un comandant are grijă de oastea sa. Ca ofiţer, ştiu ce înseamnă să ai caracter de luptător, să mergi până la capăt, să nu trădezi, să te ţii de promisiuni şi să ai curaj. Eu aceste calităţi le-am văzut în doamna preşedintă Maia Sandu”, a punctat Rosian Vasiloi.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie a început astăzi, 2 octombrie. În cursă sunt înregistrați șase candidați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate). CEC mai urmează să decidă cu privire la înregistrarea în cursă a doi pretendenți: Octavian Țîcu (Partidul Unității Naționale) și Dorin Chirtoacă (Blocul Electoral UNIREA).