logo

Maia Sandu: Să ne bucurăm și să fim mândri că am fost gazda summitului CPE


https://www.ipn.md/ro/maia-sandu-sa-ne-bucuram-si-sa-fim-mandri-7965_1097335.html

Să ne bucurăm și să fim mândri că am fost gazda summitului Comunității Politice Europene, ne îndeamnă pe toți președintele țării, Maia Sandu. Șefa statului a precizat că prin acest „eveniment istoric” Republica Moldova a fost văzută și auzită pe întreg continentul european. „Este meritul nostru, al tuturor. Împreună vom aduce Moldova în Uniunea Europeanăˮ, a spus Maia Sandu într-un mesaj adresat cetățenilor, transmite IPN.

Șefa statului a menționat că la 1 iunie Moldova a fost centrul Europei. Acest lucru s-a întâmplat datorită oamenilor harnici și dedicați. Unii s-au văzut mai mult, alții mai puțin, dar toți au muncit mult pentru a face posibil acest eveniment.

„Toți oaspeții au spus la unison că Summitul Comunității Politice Europene în Moldova a fost un succes, iar acest succes se datorează vouă, oameni ai Moldoveiˮ, a afirmat Maia Sandu. Președintele le-a mulțumit delegațiilor sosite în Moldova, persoanelor implicate în procesul de organizare a summitului, precum și tuturor celor care au asigurat ordinea și securitatea pentru efortul depus.

„Voi ați făcut ca Europa să se simtă la ea acasă. Cu voi și cu oameni ca voi Moldova sigur va ajunge în Uniunea Europeanăˮ, a mai adăugat președintele Republicii Moldova.

A treia ediție a Summitului CPE va avea loc în Spania.