logo

Maia Sandu participă la Conferința de Securitate de la München


https://www.ipn.md/ro/maia-sandu-participa-la-conferinta-de-securitate-de-la-7965_1095290.html

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va participa la Conferința de Securitate de la München, în perioada 17-19 februarie. Din delegație face parte și ministra afacerilor interne, Ana Revenco. Conferința va întruni peste 45 de șefi de state și de guverne din toată lumea, precum și peste 70 de miniștri, transmite IPN.

În Germania șefa statului are planificate întrevederi cu lideri de state și guverne, înalți oficiali europeni, dar și cu șefi de organizații internaționale, precizează un comunicat de presă al Președinției.

Ministerul Afacerilor Interne informează că Ana Revenco va purta discuții bilaterale cu mai mulți oficiali europeni. O atenție sporită va fi acordată operaționalizării Hubului de securitate al Uniunii Europene de la Chișinău, dat fiind faptul că Republica Moldova a devenit stat producător de securitate pentru spațiul european, prin fortificarea centurii de securitate la frontiera cu războiul din Ucraina.

Cea de-a 59-a reuniune a forumului va oferi o platformă de discuții, la nivel înalt, privind cele mai mari provocări ale politicii externe și de securitate din această perioadă. Totodată, la aproape un an de la agresiunea brutală a Rusiei în Ucraina, se va discuta despre angajamentul politic al comunității mondiale față de ordinea internațională bazată pe reguli.