logo

Maia Sandu mulțumește partenerilor europeni pentru susținere


https://www.ipn.md/ro/maia-sandu-multumeste-partenerilor-europeni-pentru-sustinere-7965_1066016.html

Premierul ales Maia Sandu salută declarația Înaltului reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, și a Comisarului pentru vecinătate și negocierile de extindere, Johannes Hahn, cu referire la situația politică din Republica Moldova. În cadrul unui briefing de presă, Maia Sandu a spus că UE a recunoscut oficial Guvernul votat sâmbătă, 8 iunie, de Parlament, transmite IPN.

În opinia Maiei Sandu, declarația oficialilor UE este un argument în plus pentru ca fosta guvernare să accepte tranziția pașnică a puterii. „Suntem ferm convinși că, în scurt timp, vor urma mesaje similare din partea tuturor partenerilor noștri internaționali pentru că ei, la fel ca și fiecare cetățean al țării noastre, își doresc ca în Republica Moldova să existe democrație și bunăstare”, a spus lidera PAS.

Potrivit Maiei Sandu, toți partenerii Republicii Moldova își doresc ca abuzurile, frica și destabilizarea să înceteze imediat. De asemenea, a menționat că atât partenerii europeni, cât și cetățenii, își doresc un guvern legitim și democratic, care să asigure implementarea și aprofundarea tuturor angajamentelor internaționale asumate de către Republica Moldova, în primul rând, a Acordului de Asociere cu UE.

Maia Sandu a mai declarat că, spre deosebire de fostul guvern, vor fi respectate toate angajamentele cu privire la reforme și principiile fundamentale stabilite în Acordul de Asociere. „Respectul pentru statul de drept, democrație și drepturile omului sunt temelia pe care vom edifica relația noastră cu Uniunea Europeană”, a declarat politiciana.

Lidera PAS afirmă că apreciază și împărtășește apelul UE la calm și cumpătare. „Tranziția pașnică a puterii este unica soluție acceptabilă pentru ieșirea din criza politică declanșată de cei care se țin de fotolii și de putere în pofida voinței alegătorilor exprimate pe 24 februarie”, a conchis Maia Sandu.