logo

Maia Sandu: Moldova europeană este calea aleasă de către cetățenii țării


https://www.ipn.md/ro/maia-sandu-moldova-europeana-este-calea-aleasa-de-catre-7965_1096455.html

Președintele Maia Sandu spune că astăzi Republicii Moldova i s-a confirmat încă o dată că este așteptată în marea familie europeană. Într-o rezoluție adoptată cu puțin timp în urmă, Parlamentul European a solicitat începerea negocierilor de aderare la UE până la sfârșitul anului 2023 și a menționat importanța Moldovei pentru o Europă unită și puternică, transmite IPN.

Președinta Maia Sandu a subliniat că locul Moldovei este în Uniunea Europeană și că acest lucru este cerut de cetățenii moldoveni. Pentru acest obiectiv muncesc instituțiile țării și are tot sprijinul statelor europene pentru a deveni membru cu drepturi depline al UE. „Moldova europeană este calea aleasă de către cetățenii noștri. Vom spune acest lucru răspicat, cu o singură voce, pe 21 mai, la Adunarea cetățenilor”, a mai zis șefa statului, potrivit unui comunicat de presă al Președinției.

Maia Sandu a mulțumit oficialilor europeni, apreciind contribuția Moldovei pentru asigurarea stabilității și păcii în regiune. Șefa statului a adăugat că instituțiile statului vor îndeplini toate recomandările Comisiei Europene, astfel încât Moldova să fie pregătită pentru a începe negocierile de aderare.

Plenul Parlamentului European a votat o rezoluție în care cere începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalului anului 2023, după îndeplinirea celor nouă recomandări enunțate de Comisia Europeană.