logo

Maia Sandu: Învățăm pentru că doar așa creștem ca ființe umane întregi


https://www.ipn.md/ro/maia-sandu-invatam-pentru-ca-doar-asa-crestem-ca-7967_1106926.html

„Învățăm pentru că doar așa creștem ca ființe umane întregi, conștiente de sine și de cei din jur, capabile să facă față provocărilor și să facă lumea mai bună”. Cu acest mesaj a venit președinta Maia Sandu, în contextul începerii anului școlar, transmite IPN.

„Prețuim traiul în pace și bună înțelegere, învățăm să construim, nu să distrugem, învățăm să-l respectăm pe fiecare. Învățarea este nemărginită și vă îndemn să nu ne oprim niciodată din învățare. Un an nou de învățare cât mai bogat!”, a mai spus șefa statului.

Și ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, le-a urat elevilor să se simtă bine la școală, să lege noi prietenii, iar profesorii să vă fie alături în călătoria în lumea cunoașterii. Ministrul a apreciat eforturile profesorilor depuse până acum și le-a dorit să fie respectați și apreciați pentru munca depusă zi de zi.

„Este o activitate nobilă, extrem de importantă pentru societatea noastră. Mizăm foarte mult pe o bună colaborare între școală și familie, pentru că atunci când toate aceste elemente vin împreună, procesul educațional este unul de succes”, a adăugat el.

Dan Perciun le-a urat succes tuturor celor care urmează să susțină examenul de absolvire a gimnaziului sau examenul de bacalaureat. „Indiferent de rezultatele voastre academice, să știți că sunteți învingători. Cel mai important este procesul de învățare și munca pe care o depuneți. Fie ca în acest an să vă realizați pe deplin ca personalități”, a spus ministrul educației.

Ministerul Educației a emis mai devreme o circulară prin care instituțiile de învățământ, urmare a hotărârii Consiliului profesoral, au fost în drept să decidă ora și data desfășurării festivităților dedicate începutului noului an de studii.

Astfel, una din zece școli din Republica Moldova a început noul an de studii duminică, 1 septembrie. Celelalte instituții de învățământ au prima lecție în ziua de luni, 2 septembrie.

Prima lecție din anul de învățământ 2024-2025 are genericul: „Împreună pentru pace” și va fi obligatorie pentru toate instituțiile de învățământ publice sau private.