logo

Maia Sandu: Cu toții iubim Chișinăul și vrem ca el să devină o capitală europeană


https://www.ipn.md/ro/maia-sandu-cu-totii-iubim-chisinaul-si-vrem-ca-7967_1108033.html

Orașul Chișinău este casa multora, orașul promisiunilor pentru mulți tineri din alte raioane, dar și fața cu care întâmpinăm oaspeții. În complexitatea sa și cu toate contrastele sale, cu toții iubim Chișinăul și vrem ca el să devină o capitală europeană. Este mesajul adresat de președinta țării, Maia Sandu, cu prilejul Hramului Chișinăului, transmite IPN.

„Este locul unde bucătăria tradițională se întâlnește cu cele mai moderne restaurante. Unde găsim deopotrivă ambuteiaje cu oameni grăbiți, dar și liniștea aleilor dimineața, tineri care petrec frumos și concerte care readuc pe scenă folclorul și cântecele vechi, copii care abia gânguresc în cărucioare și vârstnici care se bucură de un dans în parc, blocuri construite ilegal, dar și case istorice vechi, castanii faimoși cu rădăcini puternice, dar și copaci tineri care abia cresc. Toate culorile, toate amintirile, dar și toate visurile”, a menționat Maia Sandu.

Președinta le-a mulțumit tuturor celor care au grijă ca orașul să fie mai curat, mai frumos, mai prietenos. „La mulți ani tuturor celor pentru care Chișinău înseamnă acasă”, se mai arată în mesajul șefei statului.