logo

Maia Sandu convoacă Adunarea Națională „Moldova Europeană”


https://www.ipn.md/ro/maia-sandu-convoaca-adunarea-nationala-moldova-europeana-7967_1096299.html

Președinta Maia Sandu convoacă Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Evenimentul va avea loc la data de 21 mai și are menirea de a consolida decizia Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană, notează IPN.


Potrivit președintei Republicii Moldova, Adunarea Națională „Moldova Europeană” va fi un eveniment similar Marii Adunări Naționale, când a fost decisă Independența Republicii Moldova și va reprezenta un mesaj către comunitatea internațională privind dorința poporului de a fi parte a familiei europene.

„Europa e cu ochii pe noi. Întreaga lume e cu ochii pe noi. Mulți au impresia greșită că cetățenii Republicii Moldova privesc cu nepăsare la ceea ce se întâmplă. Unii își pun întrebarea dacă poporul nostru își dorește aderarea la Uniunea Europeană. Vă propun să le răspundem. Vă îndemn să ne manifestăm ca popor decizia clară de a fi parte a Uniunii Europene. A venit timpul ca cei care sunt cu ochii pe noi, și din Est, și din Vest, să vadă că în clipele hotărâtoare pentru destinul nostru suntem uniți și curajoși. Am lansat inițiativa de a convoca la Chișinău o Adunare a cetățenilor în care să spunem lumii că noi suntem europeni și că aceasta este calea aleasă de noi ”, a spus Maia Sandu în cadrul unei adresări către cetățenii Republicii Moldova.

Șefa statului spune că va consulta toate partidele proeuropene pentru a le cere susținerea consolidată a parcursului european al țării. Maia Sandu a făcut apel către toți cetățenii Republicii Moldova să nu se lase dezbinați, iar prin prezența la evenimentul din 21 mai să transmită lumii dorința fermă a poporului de a fi parte a familiei europene.

„Vocea fiecăruia va cimenta calea noastră europeană. Împreună să sprijinim visul nostru comun. Să demonstrăm că noi vrem pace. Vrem ca Uniunea Europeană să fie la noi acasă. Așa cum ne-am adunat când am cerut Independența și am obținut-o. Chiar dacă avem anumite supărări, chiar dacă uneori avem păreri diferite, acum nu e momentul de ceartă și dezbinare. Acum e momentul să ne unim și să devenim împreună parte a familiei europene ”, a mai spus președinta Maia Sandu.

În timpul adresării sale către cetățeni, președinta Maia Sandu a menționat că în Republica Moldova sunt actori politici care-și doresc deturnarea parcursului european și care susțin agresiunea militară din Ucraina. Șefa statului a făcut referire la declarația fostului președinte Igor Dodon care a menționat în timpul unei întâlniri cu cetățenii din Găgăuzia că „ai noștri sunt aproape”.