logo

Maia Sandu: Am fost o mare familie europeană


https://www.ipn.md/ro/maia-sandu-am-fost-o-mare-familie-europeana-7967_1097085.html

„Am fost o mare familie europeană! Ieri am fost impresionant de mulți, însă vocea noastră a fost una singură – moldovenii sunt europeni și Moldova trebuie să devină membru cu drepturi egale al Uniunii Europene până în 2030”. Este mesajul președintei Maia Sandu pentru cetățenii moldoveni din țară și din diasporă care au participat duminică la Adunarea „Moldova europeană”, transmite IPN.

Șefa statului a subliniat că ieri Moldova a fost mândră – toată lumea a văzut că moldovenii sunt un popor demn, spun ce vor și sunt fermi în deciziile care țin de țară. „Adunarea „Moldova europeană” a reunit oameni cu lumină și credință în suflet, cetățeni din toate colțurile lumii care cântau Imnul țării și se legau în hore, copii și vârstnici care priveau cu bucurie și optimism în viitor. Împreună vom aduce Uniunea Europeană acasă”, a menționat Maia Sandu.

„Ne-am adunat tot neamul grămăjoară, din toate raioanele Moldovei, ne-am adunat în peste 50 de orașe din lumea întreagă, ne-am adunat și am spus răspicat că Moldova este europeană și că locul țării noastre este în rândul țărilor libere din Uniunea Europeană”, a mai spus șefa statului.

Adunarea „Moldova Europeană” a fost anunțată de către președinta Maia Sandu. Evenimentul a fost conceput ca un mesaj ferm transmis comunității internaționale privind dorința cetățenilor Republicii Moldova de a fi parte a familiei europene.

Evenimentul a adunat în Piața Marii Adunări Naționale peste 75 de mii de participanți. Participanții au votat o Rezoluție prin care solicită modificarea Constituției pentru a stabili definitiv și ireversibil aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În document se menționează că această aspirație comună a cetățenilor trebuie îndeplinită de toți actorii politici din Republica Moldova.