logo

Maia Sandu: 6 luni de la depunerea jurământului în calitate de preşedinte


https://www.ipn.md/ro/maia-sandu-6-luni-de-la-depunerea-juramantului-in-7965_1082582.html

Pandemia, criza economică, scoaterea ţării din izolare internaţională şi lupta împotriva corupţiei – au fost patru direcţii importante spre care s-a îndreptat Maia Sandu în şase luni de la depunerea jurământului în calitate de preşedinte al Republicii Moldova. Direcţii în care „nu a putut face miracole, dar în care s-a simţit un suflu nou”, a spus Maia Sandu într-un briefing de presă, transmite IPN.

Președintele Republicii Moldova a declarat că asigurarea cu vaccin a populaţiei a fost prioritatea în aceste luni. Aceasta a remarcat că, dacă la preluarea mandatului ţara nu avea nici măcar un plan naţional de imunizare, în prezent ţara dispune de vaccin pentru toţi. În Republicii Moldova au ajuns până în prezent peste un milion de doze de vaccin, inclusiv o donaţie semnificativă din partea României.

Maia Sandu a afirmat că, în aceste şase luni, a lucrat la îmbunătăţirea imaginii ţării şi la refacerea relaţiilor Republicii Moldova cu partenerii externi. „I-am primit la Chişinău pe președinţii României şi Lituaniei. Am avut discuţii la telefon şi online cu peste 10 şefi de state, guverne şi organizaţii internaţionale. Am mers în vizite peste hotare, pentru a relansa relaţiile Republicii Moldova cu parteneri importanţi precum România, Ucraina, Franţa Germania, Italia, Polonia dar şi cu organizaţii internaţionale”, a spus preşedinta.

Şefa statului şi-a exprimat dorinţa ca în următorii ani să lucreze cu un parlament care aparţine oamenilor, care lucrează în interesul ţării, în care sunt oameni demni şi oneşti. „Îmi doresc ca cetăţenii Republicii Moldova să aibă o viaţă bună acasă, să fie în siguranţă, să fie mândri de ţara lor, să fie fericiţi”, a afirmat Maia Sandu.

Maia Sandu a reiterat că la alegerile prezidenţiale a venit în faţa oamenilor cu cinci obiective: dreptate şi ordine, pensie minimă de cel puţin 2000 de lei, locuri de muncă acasă şi familii întregite, investiţii de cel puţin două miliarde de lei anual pentru modernizarea localităţilor, scoaterea Moldovei din izolare şi apropierea de UE. Pentru a le realiza pe deplin, e nevoie de implicarea cetăţenilor prin ieşirea la vot şi de un guvern stabil şi de durată.