83,6% dintre copiii de la de trei la șase ani frecventează o instituție de învățământ. În mediul urban, copiii sunt încadrați în proporție de 81,1%, comparativ cu 84,9% în localitățile rurale. În grupa de vârstă 16-18 ani, rata de înrolare a copiilor în sistemul educațional este de 74,3%, iar pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 19-23 ani – 41,9%, potrivit datelor Recensământului Populației și al Locuințelor 2014, transmite IPN.
Gradul de înrolare în sistemul de educație este mai înalt pentru copiii de la 7 la 15 ani, vârsta obligatorie de încadrare în învățământul general obligatoriu. Astfel, 99,4% dintre copii în vârstă de 7-10 ani sunt încadrați în sistemul educațional național și 98,6% în cazul copiilor în vârstă de 11-15 ani.
Cele mai multe persoane care își continuă studiile în învățământul superior sunt femeile, 56,8%, iar bărbații optează mai mult pentru studii medii profesionale – 56,4% dintre persoanele înrolate în învățământul mediu profesional.
Accesul copiilor la servicii de educație preșcolară diferă în aspect teritorial. Cel mai mare grad de acces la educație îl au copii din raioanele Cantemir, Ștefan-Vodă, Cahul și UTA Găgăuzia, iar cel mai mic în raionul Anenii-Noi, mun. Chișinău și Bălți.