logo

Mai mulţi sportivi îşi declară susţinerea pentru candidatura lui Igor Dodon


https://www.ipn.md/ro/mai-multi-sportivi-isi-declara-sustinerea-pentru-candidatura-lui-igor-dodon-7965_1029487.html

Mai mulţi sportivi şi reprezentanţi ai federaţiilor sportive declară că la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie vor susţine candidatura preşedintelui Partidului Socialiştilor, Igor Dodon. Într-o conferinţă de presă la IPN, aceştia au declarat că datorită susţinerii lui Igor Dodon au reuşit să participe la multe competiţii şi să îmbunătăţească şi condiţiile de antrenament din ţară.

Serghei Telicov, care practică powerlifting, a declarat că Igor Dodon mereu a ajutat sportivii. Sportul moldovenesc ar avea doar de câştigat dacă ţara va fi condusă de un preşedinte care cunoaşte problemele cu care se confruntă sportivii şi domeniul sportului la general.

Anastasia Caratcovaia, o altă sportivă, a comunicat că l-a cunoscut pe Igor Dodon când acesta a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei de şah şi, deşi se zvonea că a fost ales din considerente politice, a observat cu timpul că acest politician nu-şi făcea doar imagine, ci chiar contribuia la dezvoltarea domeniului. „Cu ajutorul lui Igor Dodon am rezolvat probleme cărora mulţi nici nu le acordau atenţie”, a spus sportiva, menţionând că politicianul a susţinut reparaţia sălilor de antrenamente, procurarea literaturii de profil pentru studierea jocului de şah.

Constantin Bârlădeanu, campion mondial la armwrestling, a spus că mereu a primit ajutor din partea lui Igor Dodon, inclusiv la promovarea acestui tip de sport în ţară. „Acest politician m-a ajutat nu doar în campaniile electorale. M-a ajutat să organizez un turneu în sudul ţării, fără să vorbească în public despre aceasta”, a spus sportivul. Constantin Bârlădeanu a adăugat că Igor Dodon este un candidat bun pentru prezidenţiale deoarece nu se limitează la un singur domeniu şi încearcă să susţină toate păturile sociale ale populaţiei.

Alexandru Şişcan, preşedintele Asociaţiei municipale de rugby, a spus că această asociaţie este susţinută de Igor Dodon chiar de la fondare, inclusiv prin finanţarea organizării competiţiilor naţionale şi internaţionale. „Este un om care se ţine de cuvânt şi care mereu este gata să ajute sportivii. Ţara are nevoie de o persoană care face fapte reale”, a spus Alexandru Şişcan.

Serghei Bargan, reprezentant al Federaţiei de şah, a spus că Igor Dodon are principii morale înalte, ceea ce a permis realegerea lui în calitate de preşedinte al Federaţiei. „Acest om a reuşit să-i adune în jurul său pe toţi, şi pe copii, şi pe părinţi. Într-un termen relativ scurt, în doar cinci ani, a reuşit multe, s-a dublat numărul de copii care practică şahul, se organizează mai multe competiţii”, a relatat Serghei Bargan.

Olga Dicenco, reprezentanta clubului pentru gimnastică artistică „Armonia”, a spus că Igor Dodon a ajutat la îmbunătăţirea condiţiilor de antrenament – a contribuit la procurarea unui covor special pentru pregătirea sportivelor, dar şi a echipamentului necesar. De asemenea, politicianul a sponsorizat participarea gimnastelor din Moldova la mai multe competiţii internaţionale.

Artur Romaşcan, preşedintele Federaţiei de volei, a menţionat că în ultimii doi ani au fost organizate câteva competiţii importante cu ajutorul lui Igor Dodon. De asemenea, şcolile sportive au primit inventar sportiv special, care este destul de costisitor. Artur Romaşcan e de părere că un preşedinte precum Igor Dodon ar putea contribui la rezolvarea problemelor sistemice din sportul moldovenesc.