logo

Mai multe persoane rănite în urma prăbușirii scării rulante a metroului din Roma, Italia


https://www.ipn.md/ro/mai-multe-persoane-ranite-in-urma-prabusirii-scarii-rulante-a-metroului-din-roma-7967_1044877.html

Cel puțin 20 de persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, după prăbușirea unei scări rulante la metroul din Roma, scrie Mediafax în pagina electronică, citând presa italiană.

Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, printre persoanele rănite se numără suporteri ai clubului de fotbal Cska Moscova care intenționau să ajungă la meciul cu A.S. Roma. Preliminar s-a anunțat că scara ar fi cedat din cauză că erau prea multe persoane, aproape 80, dar și pentru că unii suporteri ruși, în stare de ebrietate, au sărit în grup pe unele trepte.

În urma accidentului, stația de metrou a fost închisă, iar trenurile circulă fără a opri în această stație. Sute de membri ai echipajelor de urgență au fost trimiși la locul accidentului. Autoritățile încearcă să afle cauzele exacte care au condus la prăbușirea scării rulante.

Solicitat de IPN, Alexandru Roitman, reprezentantul serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, a spus că autoritățile de la Chișinău și Ambasada Republicii Moldova în Italia au contactat autoritățile de la Roma pentru a vedea dacă printre râniți sunt și cetățeni moldoveni. În urma informațiilor primite, cetățeni moldoveni nu au avut de suferit în urma prăbușirii scării rulante în metroul din Roma.