logo

Mai multe orașe vor beneficia de suport financiar pentru revitalizarea urbană


https://www.ipn.md/ro/mai-multe-orase-vor-beneficia-de-suport-financiar-pentru-revitalizarea-7967_1040838.html

Guvernul Poloniei va oferi Republicii Moldova un grant de 200 de mii de euro pentru realizarea, în șase orașe, a proiectelor-pilot în domeniul revitalizării urbane. Alte opt orașe vor beneficia de asistență tehnică pentru dezvoltarea proiectelor investiționale, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cele șase orașe selectate sunt: Ocnița, Comrat, Cimișlia, Ungheni, Bălți și Edineț. Aici vor fi realizate proiecte ce vor spori incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale și vor îmbunătăți condițiile de trai ale cetățenilor. Pentru a beneficia de resursele financiare planificate, aplicații urmează să îndeplinească, până pe 2 aprilie, un șir de condiții stabilite de experții tehnici.

Proiectul susținut de către Guvernului Poloniei „Sprijinirea administrației publice în Republica Moldova în implementarea politicii regionale prin dezvoltarea urbană integrată și durabilă pentru anii 2017-2019” derulează în toate regiunile de dezvoltare, în mai multe etape. Scopul este de a crea un sistem eficient de sprijin pentru dezvoltarea urbană.

Participanții la proiect beneficiază de instruiri, vizite de studiu în Polonia, consiliere din partea experților polonezi pentru a dezvolta un sistem operațional funcțional pentru o dezvoltare urbană dinamică și revitalizarea orașelor.