logo

Mai multe ONG-uri au fost instruite în management financiar


https://www.ipn.md/ro/mai-multe-ong-uri-au-fost-instruite-in-management-financiar-7967_1005814.html

20 de organizaţii neguvernamentale din ţară au participat la un curs de instruire în management financiar, pentru a delimita responsabilităţile organizaţionale pe interior.

Solicitat de IPN, moderatorul cursului, Stela Jerebţov, a menţionat că organizaţiile neguvernamentale au fost instruite cum să deosebească funcţiile financiare şi cele contabile, să planifice şi să gestioneze eficient mijloacele financiare pentru realizarea activităţilor organizaţiei. Un alt aspect a vizat structura şi elementele specifice rapoartelor financiare, importanţa elaborării şi utilizării procedurilor interne de management financiar.

Stela Jerebţov a mai spus că în multe organizaţii nu se ştie cine este persoana responsabilă de utilizarea eficientă a surselor financiare, de raportare, iar tot mai mulţi finanţatori solicită de la ONG-uri politici financiare clare. „Tematicile de formare a trainingului au fost managementul financiar în organizaţiile necomerciale, funcţiile managerului financiar şi responsabilităţile financiare ale angajaţilor, procedura de planificare, monitorizare şi gestionare a mijloacelor financiare, procedura de raportare financiară”, a mai spus Stela Jerebţov.

Cursul de iniţiere în managementul financiar face parte din cadrul Programului de Consolidare a Societăţii Civile din Moldova, desfăşurat prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională, implementat de către FHI 360 Moldova în parteneriat cu CICO.