logo

Mai multe ONG-uri au fost instruite în domeniul protecţiei familiilor în dificultate


https://www.ipn.md/ro/mai-multe-ong-uri-au-fost-instruite-in-domeniul-protectiei-familiilor-in-dificul-7967_1005435.html

Zece asociaţii neguvernamentale şi grupuri de iniţiativă din raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii Noi şi regiunea transnistreană au participat la cursuri de instruire în domeniul protecţiei sociale a familiilor în dificultate, în cadrul unui proiect desfăşurat  de către Asociaţia Psihologilor Tighina, un ONG din oraşul Căuşeni.

Solicitat de IPN, directorul executiv al asociaţiei, Ludmila Afteni, a menţionat că proiectul a reuşit să consolideze parteneriatul dintre ONG-uri şi autorităţile publice locale din 10 localităţi ţintă. Scopul de bază a fost realizarea politicilor publice în domeniul asistenţei sociale integrate şi valorificarea resurselor comunitare de reintegrare socială a persoanelor în dificultate.

„Principalul produs al acestului proiect a constat în extinderea reţelei regionale de sprijin în 10 ONG-uri şi grupuri de iniţiativă comunitară active pe problemele familiilor în dificultate în vederea realizării unor servicii de calitate pentru beneficiarii acestora”, a  menţionat Ludmila Afteni.

Un element al proiectului a fost promovarea activităţilor de voluntariat în dezvoltarea comunitară a localităţilor ţintă. Prin constituirea grupurilor de iniţiativă comunitară a voluntarilor şi instruirea acestora, voluntarii au reuşit să implementeze în perioada noiembrie 2012 – februarie 2013 cinci proiecte de mobilizare civică.

Proiectul „Serviciul de asistenţă a ONG-urilor active în domeniul protecţiei sociale a familiei în dificultate din raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii Noi şi Transnistria” a fost desfăşurat de AO „Asociaţia Psihologilor Tighina” cu sprijinul financiar al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului „Consolidarea Societăţii Civile în Moldova”, implementat de către FHI360.