logo

MAEIE își exprimă solidaritatea cu Polonia după exploziile de marți


https://www.ipn.md/ro/maeie-isi-exprima-solidaritatea-cu-polonia-dupa-exploziile-de-7965_1093423.html

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene își exprimă solidaritatea cu Polonia urmare a exploziilor produse de pe teritoriul său în după amiaza zilei de 15 noiembrie, transmite IPN.

Într-un comentariu emis în legătură cu exploziile din comuna poloneză Przewodów, la granița cu Ucraina, MAEIE precizează că șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, a transmis omologului său polonez, Rau Zbigniew, cele mai sincere condoleanțe familiilor îndurerate ale victimelor inocente”.

Presa poloneză, preluată de Reuters, a relatat că doi oameni au murit după ce două rachete au lovit marți satul Przewodow din Polonia, în apropierea frontierei cu Ucraina, în timpul atacurilor rusești asupra orașelor și infrastructurii ucrainene. Pompierii de la fața locului nu au putut da detalii, folosind doar termenul „explozie”. Informația că a fost vorba de rachete a fost difuzată de postul privat Radio ZET.

Ministerul Apărării de la Moscova a calificat ca fiind provocare intenționată informațiile conform cărora rachete rusești au căzut pe teritoriul Poloniei.