logo

Lucrările de amenajare a scuarului de pe Colina Pușkin sunt pe ultima sută de metri


https://www.ipn.md/ro/lucrarile-de-amenajare-a-scuarului-de-pe-colina-puskin-7967_1104768.html

Lucrările de amenajare a scuarului din strada Colina Pușkin sunt pe ultima sută de metri. În această săptămână va începe instalarea sistemului de irigare automatizat, care va cuprinde întregul perimetru al scuarului. Șeful Direcției amenajare și mediu a Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Vasile Efros, a precizat pentru IPN că proiectul va fi definitivat timp de o lună.

Până în prezent, scuarul a fost considerabil îmbunătățit, menționează Vasile Efros, transformându-se într-un loc atractiv pentru comunitate. Au fost construite terenuri moderne de joacă și fitness, oferind locuitorilor din apropiere spații pentru recreere și exerciții fizice. De asemenea, s-a instalat mobilier urban confortabil, inclusiv mese de șah, în acest fel fiind încurajate activitățile sociale și intelectuale în aer liber. Iluminatul stradal a fost modernizat, asigurând un mediu sigur și plăcut pe timp de seară. Aleele noi facilitează deplasarea prin scuar. În plus, două scări de acces către parc au fost reabilitate, îmbunătățind accesibilitatea zonei.

Spațiul verde al scuarului a fost diversificat prin plantarea unei varietăți de arbori și arbuști ornamentali. În zonă vor crește pini negri, tei cu frunza mare, cireși japonezi, arțari, stejari roșii. La frumusețea peisajului vor contribui și arbuștii de magnolie hibridă.

Proiectul de amenajare a fost realizat cu sprijinul generos al Ambasadei Poloniei în Republica Moldova, fiind o dovadă de colaborare internațională reușită în beneficiul comunității locale.

Investițiile totale în acest proiect sunt peste două milioane de lei.