logo

Lotul paralimpic a revenit acasă. Sportivii au fost întâmpinați de Maia Sandu


https://www.ipn.md/ro/lotul-paralimpic-a-revenit-acasa-sportivii-au-fost-intampinati-7967_1107159.html

Lotul paralimpic al Republicii Moldova a revenit de la Paris. Sportivii au fost întâmpinați cu aplauze și flori pe Aeroportul Internațional Chișinău. La eveniment a participat și președinta Maia Sandu, transmite IPN.

Șefa statului le-a urat bun venit acasă și și-a exprimat aprecierea și recunoștința pentru felul în care au reprezentat țara. „Sper să învățăm cu toții, și cei mici, și cei mari, să înțelegem că orice e posibil dacă facem efort, dacă muncim cinstit. Și sper să avem cât mai mulți copii și tineri care să urmeze exemplul acestor eroi”, a declarat Maia Sandu.

Prezent la eveniment, ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a spus că sportivii sunt un exemplu de reziliență pentru toți. Ministrul și-a manifestat aprecierea pentru sportivi, pentru ceea ce au făcut pentru Republica Moldova și pentru rezultatele obținute.

Judocanul Oleg Crețul, care a luat medalia de bronz, a apreciat susținerea celor care le-au ținut pumnii sportivilor la Jocurile Paralimpice. El a menționat că toată susținerea țării a fost simțită la Paris.

Republica Moldova a avut cinci reprezentanți la Jocurile Paralimpice: Ion Basoc (+90 kg, para judo, locul 2), Oleg Crețul (-90 kg, para judo, locul 3), Larisa Marinenkova (para powerlifting, locul 7), Gheorghe Spînu (aruncarea greutății, locul 8) și Ina Cernei (para judo feminin, a ajuns în șaisprezecimi). Pentru Gheorghe Spînu și Ina Cernei aceasta a fost prima participare la o ediție a Jocurilor Paralimpice.

Jocurile Paralimpice de la Paris s-au desfășurat în perioada 28 august – 8 septembrie și au întrunit circa 5000 de sportivi, care au concurat la 22 de discipline sportive. Republica Moldova a încheiat Jocurile Paralimpice pe locul 73, dintr-un total de 184 de țări.