logo

Locuitorii capitalei pot deja solicita conectarea la agentul termic


https://www.ipn.md/ro/locuitorii-capitalei-pot-deja-solicita-conectarea-la-agentul-termic-7967_1037314.html

Locuitorii capitalei pot solicita conectarea la agentul termic până la decizia autorităților municipale de începere a sezonului de încălzire. Pentru aceasta, gestionarul blocului trebuie să se asigure că au fost îndeplinite toate lucrările de pregătire a sistemului interior, iar ulterior se va adresa cu o cerere la sediul teritorial al întreprinderii, în funcție de sector. Procesul a fost explicat în cadrul unui spot realizat de SA „Termoelectrica”, transmite IPN.

Directorul general al SA „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că furnizorul este pregătit să înceapă livrarea agentului termic. Astfel, după înregistrarea solicitării, specialiștii întreprinderii vor verifica posibilitatea conectării și, în cel mai scurt timp, blocul va fi conectat la căldură. Potrivit lui Veaceslav Eni, procedura nu durează mai mult de trei ore. Totodată, pentru a simplifica această procedură, gestionarii sunt îndemnați să prezinte în prealabil pașaportul de îndeplinire a lucrărilor de pregătire către sezonul de încălzire.

Directorul „Termoelectrica” a menționat că pentru a asigura un serviciu de calitate, pe parcursul verii au fost efectuate un șir de lucrări pentru pregătirea către sezonul rece. Au fost reabilitate rețelele termice, cele uzate au fost înlocuite cu altele noi. De asemenea, au fost efectuate lucrări importante de modernizare la Centrala Electrica cu Termoficare, Sursa I. Pentru a fi mai aproape de consumatori, a fost lansat un număr de telefon pentru aplicația „Viber”, a fost organizată Ziua Ușilor Deschise și a fost desfășurată o campanie de comunicare cu privire la măsurile de eficiență energetică, ce presupune modernizarea infrastructurii de livrare a energiei termice și a apei calde.

Sediile teritoriale ale „Termoelectrica”, unde pot fi depuse solicitările de livrare a agentului termic, sunt situate pe următoarele adrese: în sectorul Ciocana – strada Ginta Latină, 19/3 (022-335-132); sectorul Centru – str. Ismail, 86 A (022-274-098); sectorul Râșcani – bulevardul Moscova, 11 A (022-442-365); sectorul Botanica – strada Teilor 7/3; sectorul Buiucani – strada V. Lupu, 63 (022-751-529); Serviciul Rețele Primare – strada Florilor 4/3A (022-440-270).