logo

Liderul Antimafie provoacă 3 politicieni la dezbateri publice


https://www.ipn.md/ro/liderul-antimafie-provoaca-3-politicieni-la-dezbateri-publice-7965_1016729.html

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, îi provoacă pe democratul Vlad Plahotniuc, liberal-democratul Vlad Filat şi liberalul Anatolie Şalaru să participe împreună cu el în cadrul unor dezbateri publice. „Această provocare se numeşte: „Un car de adevăr împotriva a trei saci de bani”. Aceşti saci de bani sunt Plahotniuc, Filat şi Şalaru, ultimul stând în spatele acestei campanii scumpe a lui Ghimpu”, a declarat Sergiu Mocanu, într-o conferinţă de presă la IPN.

Liderul Antimafie a spus că a fost invitat până acum la dezbateri, însă confruntările nu au fost cu niciunul dintre cei trei politicieni menţionaţi şi aceasta pentru că televiziunile ar fi controlate chiar de ei, iar realizatorii ar invoca diverse criterii inventate de selectare a participanţilor. „Eu merg la o confruntare electorală cu ei. Un car de adevăr împotriva a trei saci de bani, deşi am şanse puţine ca aceşti laşi să iasă din vizuina lor, din grotele lor”, a  spus Sergiu Mocanu.

Potrivit liderului Antimafie, această campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie este una dintre cele mai cinice din istoria ţării. Mocanu a acuzat PDM că pe bani furaţi desfăşoară diverse acţiuni electorale, iar posturile TV controlate de prim-vicepreşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, manipulează societatea prin apariţiile permanente ale democraţilor.

Politicianul a comunicat că, la sfârşitul săptămânii trecute, echipa Antimafie a mers la Nisporeni, la un concert organizat de către Partidul Democrat, pentru a le explica oamenilor de unde sunt banii pe care se fac aceste concerte, dar au fost atacaţi cu pietre de către democraţi.

Vicepreşedintele formaţiunii, Daniela Bodrug, a declarat că Antimafie este unica forţă politică care face afront mafiei din Republicii Moldova. „Noi, Mişcarea Antimafie, în 4 ani de zile de la existenţa noastră, suntem cei care am susţinut cu adevărat parcursul european al Republicii Moldova prin acţiunile noastre, prin demascările tuturor derapajelor actualei guvernării de la normele democratice şi valorile europene. Am făcut-o tocmai în numele integrării europene. Noi, Mişcarea Antimafie, suntem un altfel de partid proeuropean”, a mai spus Daniela Bodrug.

Membrii formaţiunii au făcut un apel către Asociaţia Promo-LEX să se implice în organizarea dezbaterilor şi să vină cu propunerea către televiziuni de a desfăşura dezbaterile în formatul propus.

Mişcarea Antimafie este trecută cu numărul 7 pe buletinul de vot.